Fyr op i hjemmet med et pillefyr

Der er noget rigtig ur-hygge over at varme op med brænde. Ild er trods alt den mest originale varmekilde, vi har benyttet os af – så det er jo ikke så underligt, hvis man synes, ild er lidt mere hyggeligt, end varmt vand i en radiator er.

Få pillefyret ind i hjemmet

De fleste tænker nok på brændeovne, når de spekulerer i hyggelige varmekilder. Vi synes, at pillefyret kan tilbyde lige så meget hygge – og så har det desuden nogen andre fordele.

Det er fx ikke lige så nemt at skaffe brænde, som det har været tidligere. Før kunne man ofte skaffe sig gratis brænde, hvis en ven lige skulle fælde et træ. I dag er der ikke lige så mange, der bruger tid på at fælde træer, og så er der samtidig også færre træer, der får lov til at vokse sig helt store, så der kommer noget ordentlige brænde ud af det.

Derudover er det desuden en hel del nemmere at håndtere et pillefyr, frem for en brændeovn. Det er langt nemmere at varme op, fordi teknikken er langt mere intuitivt og moderne end den, man bruger på en brændeovn.

Andre fordele ved et pillefyr

Der er en række fordele ved pillefyr, som man ikke finder hos brændeovne eller pillefyrsovne. Et pillefyr er fx sædvanligvis ikke placeret et upraktisk sted, så det larmer ikke og gør ikke huset beskidt. Derudover har du desuden bedre mulighed for at opgradere dit pillefyr med diverse tilbehør – der findes ikke tilbehør i samme mængder til brændeovne eller træpilleovne. Der skal heller ikke lige så meget manuelt arbejde til for, at et træpillefyr holdes i gang. Det skal der til gengæld ved de andre to varmekilder. Og det er her, man skal overveje, om man virkelig gerne vil have en varmekilde, der kræver (for meget) arbejde, når nu man (måske) er vant til bare at dreje på håndtaget på radiatoren. Sidst men ikke mindst er den måske mest overtalende fordel af dem alle: Et træpillefyr er en billigere varmekilde end brændeovne og træpilleovne.

Vi håber, du har fået noget ud af artiklen og er blevet klogere på, hvorvidt et træpillefyr er den rigtig varmekilde for dig.