Hvad er bedst at brænde med? Find svaret her

Hvad er bedst at brænde med? Find svaret her

Der er mange, der vælger at varme boligen med brænde. Det kan både være en billigere, mere miljørigtig og hyggeligere opvarmningskilde. Men hvad er egentlig bedst at brænde med?

De forskellige brændetyper

Der findes forskellige typer brænde, man kan vælge at bruge som opvarmningskilde. Det er dog ikke alle brændeovne, der kan bruge alle typer brænde. Og hvis man har et fyr specifikt til piller – altså et træpillefyr, så er det naturligvis træpiller, der skal fyres på.

Hvis du derimod har en brændeovn med bred smag, kan du både vælge at fyre op med almindeligt kløvet træ, træbriketter eller træpiller.

Varm op med tanke på miljøet

I dag møder vi fortsat og forfra nye forslag til, hvordan vi kan og bør hjælpe verden ved at sænke vores C02-udslip. I dette samtaleemne er opvarmning et varmt (ordspil intenderet) emne. En af mest grønne måder at varme sit hus op på er ved at montere solceller på taget af huset. Men hvis du leder efter et mindre omfattende projekt, kan du starte med at overveje, hvad du bruger som brændsel.

Der findes nogle briketter og piller, som indeholder rester af bark, hvilket kan give en mere forurenet opvarmning. Hvis du ønsker den mest miljørigtige opvarmning med brænde, så er det kløvet træ, du skal være på udkig efter.

Brændetid

En anden faktorer der kan påvirke ens valg af brænd sort, er tidsfaktoren. Der er nemlig en del forskel på, hvor længe den enkelte træsorts brændetid er. Det varierer ikke voldsomt, hvor lang brændetid et kilo træ har af forskellige sort har – det afgørende er de forskellige træarters massefylde. De træsorter der har en høj massefylde, har også en høj brændværdi. Bøg er fx den træsort, der har allerhøjest brændværdi, så hvis du gerne vil rejse fra mindst muligt fra sofaen for påfyldning, så er bøg en god træsort for dig at brænde med! Du kan finde bøg til brænde i god kvalitet hos Egholm Biobrændsel.

Derudover er det helt generelt, at alle brænde skal være tørre, før man bruger dem. Det er både mindre forurenende og mindre sundhedsskadeligt!