Hvilken type brændeovn passer til dig?

Brændeovne er hyggelige. At sidde ved ilden om aftenen og mærke flammernes varme ramme dig er en helt speciel følelse. Har du ikke en brændeovn derhjemme? Du kan med fordel anskaffe dig en Morsø brændeovn. De er af allerhøjeste kvalitet og findes forskellige prisklasser og stilarter. Hvis en brændeovn ikke lige er det, du leder efter, kan du se mere her og finde andre muligheder. Pejsen.com har nemlig mange produkter, og ved køb i webshoppen får du hurtig levering, behjælpelig support og billig fragt.

Morsøs stilarter

Din brændeovn skal jo helst passe til det sted, hvor du vil placere din brændeovn. Derfor er der udviklet forskellige stilarter, så du kan få præcis den brændeovn, du ønsker dig. Der findes både brændeovne, som er hægtet på væggen, brændeovne som står på piedestaler og brændeovne som står på alle fire ben. Udover det er de også udsmykket forskelligt og har forskellige praktiske egenskaber. Morsø brændeovne kører indenfor 3 stilarter; moderne ovne, klassiske ovne og væghængte ovne. Så om du har en moderne eller klassisk stue, kan du finde den brændeovn, som passer perfekt ind.

Brændeovne, pejse og kaminer

Der kommer hurtigt forvirring, når man snakker om pejse, kaminer og brændeovne. Nogle tror, disse tre ting er det samme. Det er det dog ikke. En brændeovn er en metalovn. Den bruges ligesom de to andre – til at varme huset op med træ. Pejsen opstod i Norge og er et stort stenlagt ildsted. Oprindeligt var ildstedet halvåbent, men mange har i dag en glaslåge for, så det er mere sikkert, men man stadig kan se de smukke flammer. En kamin bliver i nutiden ikke brugt meget i Danmark. Kaminer er åbne ildsteder med en tilhørende skorsten. Dengang brændeovnen kom frem, blev kaminen mindre populær. fordi den ikke var ligeså effektiv. Kaminer bruges dog stadig i dag, men mest i mindre udviklede lande.