Sådan plejer du dit skæg bedst

Skægpleje

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Mænd, der har mulighed for at gro et skæg, elsker ofte deres smukke hårpragt. Dog kan det hurtigt blive en uhygiejnisk og ikke særlig attraktiv fornøjelse at se på, hvis skægget blot forbliver uplejet. Derfor er det vigtigt, at du gør dit for at pleje skægget, hvis dit ansigt er prydet med hårvækst. Men hvordan plejer du egentlig skægget bedst? Det kan du læse meget mere om her på siden, hvor vi giver dig nogle gode råd hertil.

Husk at vaske dit skæg, når håret vaskes

Når du er i bad, tænker du måske ikke over at få vasket skægget også. Du har sikkert en forestilling om, at shampooen fra håret blot løber ned i skægget og vasker det på denne måde. Dette er dog ikke tilfældet. Derfor skal du sørge for at huske at vaske dit skæg i badet, når du vasker dit hår. Du kan sagtens blot bruge din almindelig hårshampoo til formålet. Sørg for først at vaske og skylle håret på hovedet, for dernæst at vaske og skylle dit skæg.

Sørg for brug af en fugtende creme

Uanset om du har skæg eller ej, skal du sørge for at pleje din hud i ansigtet. Dette er noget rigtig mange kvinder er gode til, men mange mænd har det med at glemme det. Er dit skæg kort, fordi du trimmer det med jævne mellemrum, er det en fordel at vaske ansigtet med varmt vand efterfølgende. Dette åbner dine porer op og giver god mulighed for at rense huden igennem.

Put en god fugtighedscreme i ansigtet og gnub det godt ind under skægget også. Dette giver dig et blødere skæg, der er langt lettere at styre – samtidig med dit ansigt får masser af fugt.

Undgå dobbelthager ved at anvende en kam

Når det er tid til at klippe skægget, kan du faktisk anvende trimmeren til at forme dit ansigt. Er dit ansigt langt, er det mest klædeligt at klippe dit skæg en anelse kortere på hagen sammenlignet med kinden. Er dit ansigt derimod rundt, bør du klippe dit skæg på kinderne en anelse kortere end på hagen.

Brug en kam til trimningen for at undgå fremhævelse af dobbelthagen – eller skabelse af en dobbelthage, du egentlig ikke har. Hold kammen op imod undersiden af hagen og klip dit skæg op til punktet på halsen, hvor kammen rammer. Trim samtidigt skægget i en flot linje – især hvis du klippere skægget lidt kortere. Har du brug for en ny skægtrimmer, kan du med fordel læse en grundig test af markedets udvalg – se den her.

God skægpleje minimerer kløe og døde hudceller

En af de vigtige grunde til, at god skægpleje er nødvendig, er, at du minimerer kløe og døde hudceller. Ved at anvende skægbalsam oprettes en sund fugtighed, og skægget gøres blødere. Bruger du en skægbørste, kan du hjælpe dit skæg til at gro ensrettet, samtidig med døde hudceller fjernes. Ophober der sig døde hudceller, risikerer du at blive generet af kløe. Vælg gerne ukomplicerede skægprodukter, således det er nemmest muligt for dig at pleje skægget til daglig.