Sådan behandler du irriteret og problematisk hud

Der er intet værre end træls, fedtet & uren hud. Når først det er kommet er der intet der kan gøres, i hvert fald ikke med det samme. Du kender det sikkert, når du skal noget vigtigt og der dukker en bums op. Det er så pisse irriterende. Om det så er akne, eller uren hud, hvad kan der så gøres ved det? Og hvordan får jeg en sund hud?

Hvad er akne?

Akne er lidt alla bumser, du får røde plamager typisk på kinderne. Det menes at det har noget med hormoner at gøre, det samme med kosten & motion. Mange unge spiser ikke sundt & varieret. Det kan også have en indflydelse på akne & bumser. Akne er en masse bumser, lidt ligesom et udbrud. Du får utrolig uren hud, og har røde plamager i hovedet.

Hvordan forebygges akne?

Akne er ikke ligesom bumser da det oftest er en hudsygdom. Så hvis du har en øget mængde af bumser, kontakt da lægen. Også selvom det kan virke grænse overskridende, men det er trods alt bedst at få gjort noget ved det.

Oftest er det en god ide at begynde at gå til hudpleje, de har nemlig forstand på hvad der kan gøres. Det er også en god situation, for du kommer til at nyde det. Det er en god ide at bestille en tid ved en hudpleje, der er intet bedre end massage i hovedet. Der er stor garanti for at du falder i søvn, det er bare afsted. Også selvom du ikke har fået stillet diagnosen. Der er en ting du skal huske, trods din hudsygdom. Du er smuk som du er, og folk kigger ikke mærkeligt på dig. Du er dig, du er som du er, og det er det som der er vigtigst.

Hudorme sætter sig hvor på kroppen?

Hudorme kan være over hele kroppen, håndflader kan dog ikke. Mange får dem i hovedet, det er omkring kinderne og panden det er slemt, der er mere fedt der på kroppen, og derfor er der mere produktion af talg.

Du kan også risikere at få bumser på ryggen og brystet. Det er ligesom uren hud i ansigtet. Det kan forebygges på samme måde som ansigtet. Oftest opstår hudorme efter hårfjernelse.

Ved få eller spredte hudorme vælger mange den klassiske måde at fjerne dem på: Ved at presse dem ud. Når du presser hudorme ud, må du ikke bruge dine fingre. Fingre kan presse hårdt, og du risikerer at irritere eller ødelægge din hud omkring dine hudorme.

Det er ikke hygiejnisk at bruge fingrene, idet du kan tilføre snavs til de porer du har, og dermed gøre det hele værre.

Du burde bruge en hudormefjerner fremfor at bruge fingrene. Den fjerner både hvide og sorte hudorme, og den fjerner det skånsomt og effektivt. En hudormefjerner består af en stang med en løkke i hver ende, den store er til hvide hudorme og en lille til de sorte. Du presser blot omkring hudormene indtil de er ude.