Sådan indretter du et perfekt børneværelse

Børneværelset skal have mange funktioner. Det skal kunne opbevare en masse legetøj og kreative redskaber. Det skal også være et sted, hvor man kan slappe af og hygge sig. Til sidst skal man stadig sørge for gulvplads, så værelset kan bruges mest muligt, og legetøjet kan blive taget i brug på gulvet. Du skal udover plads og møbler også tænke over lamper, plakater og andre former for dekorationer. Børneværelset skal også afspejle barnets interesser, så det bliver skræddersyet til det enkelte individ. Noget af det vigtige i et børneværelse er at skabe fantasi og sprede glæde. Et børneværelse burde også være fyldt med festlige farver og ikke kun kedeligt sort og hvid.

Møblerne

Nøglen til et godt børneværelse er at finde de rigtige møbler med den rigtige funktion. Der skal helst kunne opbevares mange ting på meget lidt plads, så møblerne ikke tager alt for meget gulvplads. Børneværelset skal også være et sted, hvor man kan slappe af og koble fra. For at skabe et sådan rum i børneværelset kan du indrette et fint hjørne med masser af puder, sækkepuder og tæpper. Det vil gøre rummet hyggeligt, og når dit barn har venner på besøg, kan de også lege over i hyggehjørnet. Du kan finde mange fine sækkepuder på hjemmesiden; https://www.tendensshop.dk/moebler/stole/saekkestole.html. Du kan også med fordel placere et bord, så barnet kan være kreativt, da børn holder meget af at tegne, lege med perler og klippeklistrer.

Dekoration

Et børneværelse skal være festligt og give trang til sjov og leg. Dette kan du opnå ved at dekorere på rigtige den måde. Du skal tænke i farver, da farver påvirker humøret gevaldigt. Vægpynt som fjollede plakater og billeder er godt til at få stemningen op. Du kan tage med dit barn ud, så han/hun selv kan vælge. Bamser er også nødvendige i et børneværelse, og et sjovt tæppe skader heller ikke.