Tag på ravjagt – en lærerig aktivitet for store som små

Det er blevet meget populært at lede efter gyldne stykker rav langs kysten. Måske har du selv overvejet at tage familien med på tur? Denne guide ruster dig til at tage på ravjagt. Du får indblik i, hvor du skal lede, og hvordan du ved, om du har fundet rav. Derudover får du et par gode tips til det rette udstyr, så du bliver så godt som klar til at tage på ravjagt.

Kom godt fra start

Det er en rigtig god idé at alliere sig med det rette udstyr, så du kan komme godt fra start og få en vellykket ravjagt. Udover at det øger chancen for at finde rav, så gør det også turen lidt sjovere. Især lygter til rav og ravbriller er et yderst nyttigt redskab, som hjælper dig med at spotte ravet iblandt skaller og tang.

Gør ravjagten til en konkurrence

Ravjagt er en sjov og lærerig måde at bruge tid sammen med familien eller vennerne på. Se jagten som et sjovt indspark i en ellers travl uge, hvor du altså kan koble af og nyde naturen. Vælger du at tage børnene med på tur, så kan du motivere dem ved at gøre ravjagten til en konkurrence. Vinderen er den, der for eksempel finder mest rav eller det største stykke rav på turen.

Sådan tester du, om det er rav

Det kan sommetider være svært med det blotte øje at se forskel på sten og rav. Er du i tvivl om, hvorvidt du har fundet rav eller ej? Rav er kendetegnet ved, at det er meget let og blødt. Derudover så er det især på klangen, at du kan kende forskel. Du kan teste dette ved at slå ravet let mod dine tænder. Er lyden hul og nærmest træagtig, så har du fundet et stykke rav.