Skrot din gamle brændeovn og opnå 2.000 kr. i præmie

Hvis du har en ældre brændeovn = den skal være fra før 1995 og den skal være tilsluttet, så kan du få en skrotningspræmie på 2.000 kr. for at skille dig af med den. Det betyder ikke noget, om du bare nedlægger din gamle brændeovn eller om du vælger at skifte til en ny brændeovn eller pillebrændeovn. Det eneste, som det kræver er, at din skorstensfejer erklærer, at du lever op til reglerne for skrotningen. Du kan læse alle reglerne på https://www.hedestoker.dk/skrotningspraemie_paa_2000_kr_paa_gamle_braendeovne.html

Miljørigtige brændeovne

I dag er der langt strengere krav til brændeovne og derfor belaster de ikke miljøet, som de gamle brændeovne gjorde. I dag kan brændeovne faktisk udnytte næsten al den varme, som er i brændet uden at der ryger en masse spildvarme op igennem skorstenen.

Der er mange brændeovne, som ”kun” lever op til de nye krav – men hvis man gerne vil være lidt mere betænksom i forhold til vores miljø, så bør man gå efter de ovne, som går et stykke ekstra og fx kører med udnyttelsesgrader over 95%.

En af de rigtig gode til at lave miljørigtige brændeovne er det italienske firma TermaTech. De sælger til rigtig mange lande og skal derfor ikke kun leve op til de danske regler. Deres ovne er godkendte med helt op til 8 certificeringer på mange ovne og deres ovne er så rene, at de fleste også lever op til svanemærkningen.

Alternativer til brændeovne

Når man har brændeovn, så har man også en del arbejde og opbevaring i træ. Hvis man enten ikke har lyst til det arbejde eller måske ikke har pladsen til at opbevare træ, så er der i dag andre muligheder på markedet. Specielt de nye og højeffektive pilleovne er blevet meget populære og med god grund. Pilleovne giver stort set det samme visuelle syn, hvor man kan se bålet inde i ovnen og skaber derfor den samme hygge, som en almindelig brændeovn gør. De helt store fordele ved pilleovne ligger dog i, at man kan fylde en hel sæk træpiller i magasinet og så kan ovnen stå og passe sig selv.

En pilleovn kan sættes til at holde en bestemt varme i rummet, hvis man ønsker det. Men man kan også styre den via sin telefon og netop af denne grund er en pilleovn blevet den foretrukne varmekilde i sommerhuse. Så kan man nemlig bare starte ovnen op 2-3 timer før, at man selv har tænkt sig at møde ind. Det også en funktion, som mange er rigtig glade for, hvis de er væk mange timer på arbejde.

Der er afsat penge til at skrotte 20.000 brændeovne

20.000 brændeovne lyder måske af en del, men faktisk skønnes det, at der er omkring 200.000 installerede ældre brændeovne i de danske hjem. Så hvis du har en ældre brændeovn, så er det nu, at du skal overveje om den skal nedlægges, eller om du skal have den skiftet til en ny og langt mere effektiv varmekilde. Når pengene er brugt, så slutter ordningen.