Guide: Hvad er forskellen på de forskellige sengetyper?

Det kan være en vildrede, at finde rundt i hvilken seng man skal ud og investere i. Hvad skal man tænke på, når man skal ud og købe en ny seng – og hvilken seng skal man egentligt vælge? Få et overblik over de forskellige sengetyper her. 

Hvad er en kontinentalseng?

En af de mere populære senge er den såkaldte kontinentalseng. Du kan få kontinentalsenge i forskellige størrelser. Hos Drømmeland, eller på Drømmeland.dk’s hjemmeside, kan du se de mange forskellige størrelser de udbyder af kontinentalsenge. En kontinentalseng 180×200, er den mest typiske og almindelige størrelse. 

Det der adskiller en kontinentalseng fra andre senge er, at den indeholder flere lag end en almindelig seng. Det vil sige, at der er mere komfort i sengen, da den består af de mange forskellige lag. Lagene består oftest af følgende; topmadras, springmadras og en boxmadras. 

De tre lag er med til at skabe mere komfort for dig og din krop, og sengen kan være et godt valg for dig, som ønsker mere støtte. Hvis du har skavanker, eller har svært ved at komme op og ud af sengen, vil en kontinentalseng ikke være det mest oplagte valg – dette er grundet de mange lag, som gør at sengen bliver en del hævet end en almindelig seng. 

Derudover er der mange der vælger kontinentalsengen, fordi at looket er mere eklusivt og indretningsmæssigt står flottere end andre senge. 

Hvad er en elevationsseng?

Hvis du har svært ved, at komme ud af sengen, eller komme op af sengen – så vil en elevationsseng være det optimale valg for dig. En elevationsseng er nemlig udstyret med motor, som kan hæve bunden eller toppen alt efter behov. En elevationsseng minder om en kontinentalseng udseendemæssigt, men elevationssengen har bare den fordel, at man kan styre den via motor, hvis du har behov for at ligge højt med benene eller hovedet. Det er ikke kun ældre, som tilvælger denne type for senge, men også folk som måske er fysiske aktive i hverdagen.