Sådan vælger du den rigtige seng til dig

vælg den rigtige seng

Er du klar over, at vi tilbringer op imod en tredjedel af vores liv i vores seng? Det gør vi i hvert fald, hvis vi sover de anbefalede 8 timer hver nat. Når vi tilbringer så mange timer i vores seng, giver det lidt sig selv, at det ikke er helt ligegyldigt, hvilken seng vi vælger. Herunder får du tre gode råd til at vælge den helt rigtige seng, så du får den bedst mulige søvn.

Overvej hvilken type seng, der passer til dine behov

Der findes mange forskellige typer senge på markedet. Hvilken type seng, der passer bedst til dine behov, kommer an på flere forskellige ting. Først og fremmest bør du overveje, hvilken størrelse seng du har brug for. Hvis du og din partner f.eks. har en stor børneflok, der ofte finder vej til dobbeltsengen om natten, bør du vælge en stor seng. Der er nemlig ikke noget mere ærgerligt end at have købt en dyr madras bare for at ende med at sove på sofaen. Og det er jo også hyggeligt, når der er plads til hele flokken i sengen.

Udover størrelsen skal du også overveje, om det skal være en klassisk kontinentalseng eller måske en elevationsseng? Hvis du ofte læser eller ser fjernsyn i sengen, kan det være en rigtig god idé at vælge elevationssengen. På denne måde opnår du nemlig en meget bedre liggekomfort.

Lad være med at spare penge på madrassen

Madrassen er det vigtigste valg, når det kommer til din søvnkvalitet. Hvilken madras du skal vælge, kommer bl.a. an på din krops størrelse. En god tommelfingerregel er, at jo mere du vejer, jo hårdere skal madrassen være. Hvis din madras er for blød, kan det give dig ondt i ryggen og i det hele taget forringe din komfort om natten. Hvis du er meget høj, kan det også være en god idé at vælge en lidt hårdere madras. Ellers kan du nemlig risikere, at du ligger og svajer i ryggen om natten, hvilket også kan give rygproblemer.

Vælg den rigtige topmadras

Udover sengetype og madras, bør du også overveje, hvilken topmadras der passer til dig. Du tror måske, at en topmadras er en topmadras, men det er langt fra sandt. Hvis du døjer med at svede om natten, bør du vælge en topmadras med latexfyld. Har du derimod svært ved at holde varmen, når du sover, bør du i stedet gå efter en med fyld af Memory foam.