Sådan vælger du den rigtige hovedpude

Der er flere komponenter, der skal arbejde sammen for at give dig den bedst mulige nattesøvn. En af disse ting er din hovedpude. Langt de fleste mennesker kan ikke sove uden en hovedpude, og for at give dig selv de bedste muligheder for at få den bedste søvn er det vigtigt, at du finder den helt rigtige hovedpude til dine behov.

En hovedpude af god kvalitet

Først og fremmest skal din hovedpude være af god kvalitet og være lavet af gode, stærke materialer. Det duer ikke, at du får dig anskaffet en hovedpude, der har mistet sin fylde efter et par måneder – det bliver simpelthen for dyrt i længden! Udover det er hovedpuder med slidstærke materialer også generelt mere behagelige at sove med, og de er helt klart bedre for din nakke og rygsøjle. Udover dette, kan du også kigge efter puder, hvor materialerne er bæredygtige, hvis du har lyst til at tænke på klimaet, mens du shopper efter puder. Et eksempel på en sådan pude kunne f.eks. være en Mayan latex hovedpude. Den holder i lang tid, og er lavet af godt, bæredygtigt latex.

Højden afhænger af, hvordan du sover

Du har sikkert en position, du oftest ligger i, når du sover. Og det er bl.a. denne position, der er med til at bestemme, hvilken pude der er rigtig for dig. Sover du f.eks. som oftest på maven eller ryggen, skal din pude ikke være specielt høj. Der skal nemlig ikke så meget til for at støtte ryggen, og du undgår, at der er for meget plads mellem madras og skulder. Sover du derimod på siden, er det en god ide at have en noget højere pude, da din rygsøjle har brug for mere støtte i denne position, hvis du ikke skal ende med at vågne med rygsmerter.