3 råd til dig, der skal renovere hus

Hvis du står du og skal renovere hus, er der mange ting, du skal være opmærksom på. Vi har samlet nogle af de vigtigste ting her.

Planlæg forløbet så godt du kan

Afhængigt af hvor omfattende en renovering du har kastet dig ud i, kan der være mange forskellige ting, du skal forholde dig til. Forsøg at planlægge forløbet så grundigt du kan, men samtidig med forbehold for evt. uforudsete opgaver. Du kan bl.a. planlægge hvilke materialer der skal bruges, og hvornår i forløbet de skal bruges. Skriv evt. ned og hold øje med, om projektet forløber ifølge planen. På den måde er det også nemmere at have kontrol med, om der er nogle områder hvor du bør sætte mere eller mindre tid af.

El-installationer og renovering

Såfremt det er en større renovering der finder sted, har der måske været overvejelser om el-installationerne i det pågældende hus. Hvis det bliver besluttet at skifte alle el-installationer eller noget af dem, er det vigtigt at de lever op til de sikkerhedsmæssige krav og reglerne i installationsbekendtgørelsen. Vær også opmærksom på, at der er krav til el-installationer når der er tale om tilbygning til et hus. Der er også særlige ting, du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at skifte el-installationerne i husets køkken. Omfanget af disse krav afhænger hovedsageligt af, hvor omfattende ændringen eller udvidelsen er.

Vær mentalt forberedt på lidt af hvert

I og med at en renovering kan tage lang tid og være mere eller mindre omfattende, er det vigtigt at forberede sig på, at alt måske ikke går helt efter bogen. Der kan forekomme pludselige udfordringer, som skal løses. Du bør forberede dig selv mentalt på, at en renovering er en proces, hvor der er mange ting der skal fungere, for at det i sidste ende kan lykkes at nå i mål med projektet.