Bjælkehuse er i høj kurs – læs mere om hvorfor

Bjælkehuse og træhuse vinder mere og mere frem på boligmarkedet, og det er der mange gode grunde til

Når man hører ordet bjælkehus, tænker de fleste garanteret på en norsk bjælkehytte smukt placeret på siden af et fjeld omgivet af sne og grantræer. Selvom bjælkehuse og træhuse er særligt populære i Norge og Sverige, er denne slags huse også begyndt at tiltrække sig opmærksomhed her i Danmark. I dag er det ikke længere unormalt at se et træhus side om side med klassiske danske parcel- og murermestervillaer.

Men hvorfor er bjælkehuse i så høj kurs, og hvad er det ved dem, der er tiltrækkende for boligejere? Det kan du læse mere om herunder.

Du får hygge, varme og sjæl med et bjælkehus

Det kan være svært at tilføre personlighed til et nybygget hus, hvilket dels skyldes, at nybyggede huse ofte har mange af de samme karaktertræk, og dels at husene typisk er skrællet for overflødige detaljer og består af mange såkaldte hårde materialer som beton, glas og fliser.

Hvis et stemningsfuldt og personligt hjem står højt på din ønskeliste, er et træhus det oplagte valg. Huset indbyder nemlig til hygge og personlighed allerede ved første øjekast, da det giver associationer til hyggelige sommerhusture og mindeværdige ferier. Derudover giver træet huset et varmt udtryk, og man føler sig med det samme godt tilpas i huset. For at give huset ekstra meget personlighed kan du desuden vælge, at de indvendige vægge også skal bygges op af træ frem for gipsplader. På den måde skaber du et hyggeligt hjem, der skiller sig ud fra mængden.

Bjælke- og træhuse er det bæredygtige valg

En anden vigtig grund til, at norske bjælkehuse er blevet populære, hænger sammen med det store fokus på bæredygtighed, som præger vores samfund i dag. Bjælkehytter og træhuse har generelt en markant lavere CO2-påvirkning end beton- og murstenshuse. Det skyldes, at beton og mursten skal behandles ved enormt høje temperaturer, og det bonger markant ud på CO2-regnskabet sammenlignet med træhuse.

Derudover skal beton og tegl udvindes af de eksisterende ressourcer på jorden, hvorimod træ er en bæredygtig ressource. Hvis man planter et nyt træ for hvert træ, der fældes, kan produktionen af træhuse på den måde stort set gå i 0.

Hvis du går med overvejelser om at bygge et bjælkehus, er Trelleborg det helt rigtig byggefirma at tage fat i. De har mere end 25 års erfaring udelukkende med opføring af træhuse, og de står for mere end 7.000 af de helårs træhuse, der er opført i Danmark. Du er altså i kyndige hænder, hvis du vælger dem som din leverandør at dit næste hus – en helårs bjælkehytte.