Sådan vælger du det rigtige værktøj

Måske skal du til at gå i gang med dit første gør det selv-projekt. Det kan også være, at du lige er startet op som selvstændig håndværker, eller også er du allerede godt i gang med dit eget firma. Uanset hvad er det vigtigt, at du har dit udstyr og værktøj i orden, når du skal løse håndværksmæssige opgaver. Der er dog bare lige dét problem, at alt det bedste udstyr og værktøj oftest også er det, der koster mest. På den ene side skal du altså vælge noget, der har en god kvalitet, men på den anden side skal du heller ikke købe dig fattig i værktøj og udstyr.

Det er derfor en balancegang, at skulle vælge det rigtige udstyr og værktøj. I de følgende to afsnit kan du få et par tips og tricks til, hvordan du kan spare penge på valg af værktøj og udstyr, uden at du skal gå på kompromis med prisen.

Investér på de mest nyttige områder

Der er uundgåeligt nogle typer af værktøj og udstyr, som du bruger mere end andet. Derfor kan du starte med at lave en liste over hvilket udstyr, som du bruger mest i løbet af en arbejdsuge. Hvis din primære opgave eksempelvis er forarbejdning og åbning af stik, bør du ikke gå på kompromis med dit cutterudstyr. Så kan du lige så godt investere lidt ekstra på dette område, da det med al sandsynlighed vil kunne betale sig i det lange løb. Find den rette cutter til dit arbejde her.

Du kan også holde udkig i diverse tilbudsaviser, når dit nuværende udstyr så småt begynder at blive slidt. Værktøj og udstyr kommer nemlig jævnligt på tilbud, og så kan du slå til, når det rigtige tilbud kommer. Fordelen ved ikke at vente til sidste øjeblik med udskiftningen af udstyret er nemlig, at du kan planlægge din udskiftning alt efter hvornår, det pågældende udstyr har den laveste pris.

Køb brugt når det giver mening

Nogle typer af værktøj og udstyr kan du også købe brugt. Her skal du blot være opmærksom på kvaliteten. For hvis du køber noget, som allerede er godt brugt, så kan det formentlig bedre svare sig at købe noget helt nyt. Du kan altså både gøre nogle rigtig gode kup ved at købe brugt, men det kan også blive en dyr løsning. Brug derfor din sunde fornuft, hvis du køber værktøj og udstyr brugt.