Hvad kan du selv renovere i dit hus eller i din lejlighed?

Går du med tanker om at renovere badeværelset eller køkkenet? Så er nogle ting, du selv kan lave, hvis du er ”handy”. Det kan dog være svært at vide, om du er ”handy”, hvis du aldrig før har prøvet at renovere noget selv.

At bede om hjælp, det er oftest altid bedst

Har du en søster, bror, far, mor eller kender en der har renoveret selv eller har lavet andre pæne ting i sit hjem? Så kan du måske spørge dem til råds. Hvis du umiddelbart ikke kender en ”handy” person. Så er der hjælp at få hos din lokale håndværkere. Det er godt at komme i gang og at øve sig, men vi anbefaler at du øver dig med en som du kender, som kan renovere.

Her er nogle ting du selv kan gøre

Synes du det er dyrt med håndværkere og overvejer du derfor at lave dele af jobbet selv? Så er der nogle opgaver du problemfrit kan tage dig af, for at gøre det nemmere for dine håndværkere. Og så kan du lade håndværkere stå for de mere komplicerede dele af byggeprojektet. Her er nogle ting som du selv kan lave;

– Nedrive fliser og klinker
– Nedrive Køkken
– Nedrive taper og gammel maling
– Spartle og slibe

Montering af VVS-rør må du aldrig selv udføre, selvom det viser sig, at du er ”handy”. Andre ting, som du bestemt heller ikke bør gøre, er at begynde at trække elledninger selv. Det siges, at alt, hvad der er uden for væggene, når det kommer til el, kan du selv klare. Men alt, hvad der sker inde i væggene, bør overlades til en elektriker. Her kan du læse mere om en elektriker, som du f.eks. kan hyre: https://www.nyelinstallation.dk/

Tjek altid håndværkerne som du planerer at ansætte

Det er altid vigtigt at tjekke den håndværkere som du overvejer at ansætte. Det er ekstra vigtigt når de er tale om autoriseret VVS-installatør eller autoriseret elektriker arbejde som skal udføres, det er nemlig ulovligt at udføre el og VVS-arbejde som kræver autorisation, uden autorisation og kvalitetssikring.