Det bruger man sprængning til

Det bruger man sprængning til

Det kan umiddelbart lyde farligt at udføre sprængninger. Selve sprængstoffer er da også farlige, men når arbejdet udføres af nogle, der har god sprængteknisk erfaring, er det faktisk ofte mere sikkert end andre nedrivningsmetoder.

Men hvad bruger man egentlig sprængning til? Læs med her, bliv klogere – måske du har noget, der skal sprænges?

Sprængning af siloer

Noget af det sprængningsarbejde, der udføres mange slags af, er sprængning af siloer. Dette skyldes, at siloer har en højde, der gør det kompliceret at nedrive konstruktionen sikkert. Vælger man derimod at få sprunget sin silo, er det muligt at få det gjort af nogle, der har hundrede procent kontrol over situationen. Man kalder det kontrolleret sprængning, og betegnelsen indikerer, at der er helt kontrol over, hvor siloen vælter, og hvor der sprænges henne. Hvis du har en silo, du skal have sprængt, kan du læse mere om dine muligheder for det på sprængning.nu

Sprængning af kraner

Man bruger desuden sprængning i forbindelse med sprængning af kraner – ofte på havne. Fordelen ved at sprænge havnekraner frem for at nedrive dem er, at det er langt mere hurtigt og effektivt end andre nedrivningsmetoder. Det betyder, at havnetrafikken forstyrres mindst muligt, og at fjernelsen af kranen ikke behøver at stoppe de arbejdsgange, der er omkring havnen.

Sprængning under vand

Der kan, af forskellige årsager, være forskellige former for konstruktioner under vandoverfladen, som der med tiden ikke længere er behov for. Disse kan være yderst komplicerede at fjerne med bor og andre redskaber, hvorfor mange vælger at erstatte eller supplere dekonstruktionen med kontrolleret sprængning.

Sprængning af bambus

Hvis du aldrig har haft en have med uønsket bambusbusk, så ved du sandsynligvis heller ikke, hvor stædige de kan være. Det kan være et meget omfattende arbejde at skulle få alle bambussens rødder med op fra jorden. Her kan sprængning også være en rigtig god løsning. Når man skal fjerne bambus med sprængning, skal man først og fremmest have dækket bambussen ind, så kravet om den kontrollerende del af sprængningen opfyldes. Det er desuden værd at nævne, at jorden og græsset under bambussen efterlades i pænere stand, end hvis man fx havde valgt at fjerne bambussen med gravemaskiner og lignende – det er desuden muligt at bruge sprængning til fjernelse af andre plantegener – fx ved fjernelse af træstubbe.

Hvis du har noget, der måske skal sprænges, så kan du finde mere information om dine muligheder for sprængning på sprængning.dk.