Disse ting bør du overveje, når du renoverer hele huset

Der er mange tusinde boligejere i Danmark, og hver dag kommer der flere til. Mange ældre ejer et hus, men der er dog også mange unge, som vælger at investere, inden der skal stiftes familie. På den måde kan man være sikker på, at man har et trygt og solidt grundlag, til når det bliver tid til at få nogle børn. Skal du og din partner renovere jeres hus, så er der flere ting, som I bør overveje i processen, og de ting kan I blive meget klogere på her.

Skal der ændres i planløsningen?

Der er stor forskel på nye og ældre huse, og derfor er der også stor forskel på en praktisk planløsning. Når man skal i gang med det helt store renoveringsprojekt, kan det være en fordel at overveje, om man skal vælte eller tilføje nogle vægge for at ændre i planløsningen. Det kan eventuelt være en fordel, hvis man ved, at man kommer til at mangle værelser på sigt, eller hvis man eksempelvis ønsker et kontor eller endnu et badeværelse.

Hvilke materialer skal benyttes?

Man skal tage stilling til et hav af ting, når man renoverer, og én ting ud af mange kunne være i forhold til hvilke materialer, man ønsker, der skal benyttes. Går I meget op i bæredygtighed, er det værd at tage med i overvejelserne, mens det også kan være en god idé at sikre energirigtige løsninger, så I på sigt kan spare penge på vand-, el-, og varmeregningerne og måske spare mere op.

Skal huset børnesikres?

Har du og din partner et ønske om at få børn, så kan det også være en god idé at have det med i overvejelserne, når man bygger om og renoverer. Eksempelvis er det en god idé at sikre børnevenlige løsninger, og det kunne eksempelvis være en fordel med ekstra stærkt glas, hvis I ønsker at bygge noget op med netop det materiale. På den måde undgår I bekymringer og uheldige situationer, som man kan stå i, når man er en børnefamilie.

Hvor lang tid ønsker I at bo i huset?

Nogle vælger at købe et hus som en midlertidig løsning på nogle år, mens andre ved, at man skal bo i huset resten af livet. Det kan være en god idé at tage stilling til, om I ønsker at blive boende i huset hele jeres liv, eller om I måske har et ønske om at komme et andet sted hen. Når man er afklaret med det, vil det blive nemmere at træffe beslutninger i løbet af processen.

Hvor mange penge ønsker I at bruge?

Store renoveringsprojekter er dyre, men det præcise tal afhænger naturligvis af valg af materialer, mængde, og hvor stort et areal man skal renovere. Dog kan det være en god idé at gøre sig nogle overvejelser omkring penge og økonomi, inden man kaster sig ud i projektet. Har I et cirkatal, kan I bedre navigere i uforudsete udgifter og valg af materialer.