Gode råd til nybyggeriet

Er du i fuld sving med planlægge dit nye hjem? Måske har du valgt et arkitekttegnet hus, eller bestemt dig for et typehus. Én ting mange ofte glemmer, når de skal bygge hus, er de sidste praktiske detaljer som cykelskur, plads til skraldespandene udenfor og skur. Hvis man allerede har lagt mange ressourcer og penge i at bygge og indrette et nyt hus, er det ærgerligt at skulle igennem endnu et byggerod. Derfor er det yderst vigtigt, at man allerede fra starten har lagt en plan hvor alle detaljer er integreret. 

De små beslutninger

Når man skal bygge hus, er der mange beslutninger man skal træffe. Mange mennesker glemmer, at der også er mange små beslutninger at tage undervejs. Sammen med arkitekten tager man beslutninger om husets udseende i store træk, men udover det skal der også tages beslutninger om fodlister, dørhåndtag, armatur og maling. Derfor skal man sørge for at være på forkant med disse beslutninger, og have en idé om hvilke detaljer man ønsker i hjemmet. Det kan nemlig have stor betydning for indretningen og stilarten, som man senere skal tage stilling til. De forkerte fodlister kan sagtens skiftes ud, men det tager tid og ressourcer som man muligvis ikke har efter det store projekt. 

De store beslutninger

Det er forståeligt, at ét af de store fokuspunkter når man bygger hus er størrelsen. Mange foretrækker god plads, men det er altså ikke altid nødvendigt. Ønsker man et flot, arkitekttegnet hus, bør man fokusere på at vælge materialer der giver huset sjæl og personlighed. Især når det drejer sig om byggematerialer og vinduer, er det en god idé at tænke på vedligeholdelse. Kan man på lang sigt overskue at vedligeholde egetræsvinduer, vil det helt sikkert give et flot udtryk. Når man har besluttet sig for materialerne, kan man kigge på størrelsen. Tendensen er at boligejere vil bygge større huse, og helst med store børneværelser. Men har du egentlig brug for det? Bruger man i stedet sin energi på flot arkitektur, vil det ikke have stor betydning om børneværelset er 18 eller 12 kvadratmeter.

Tips og tricks til vidunder hjemmet 

Er du vild med sol og sommer, kan det være smart at overveje hvor man placerer sin terrasse og sit badeværelse. Vælger man en sydvendt terrasse, kan man i forårsmånederne forvente sol størstedelen af dagen. Så kan man nyde eftermiddags- og aftensolen med familie og venner. Den eneste anke er naturligvis, at morgensolen ikke varmer terrassen op til morgenmaden. Men ønsker man alligevel en solrig morgen, kan man vende sit badeværelse mod øst, så man starter dagen i badet med morgensolen.