Hvornår trænger dit gulv til en gulvafslibning?

gulvafslibning

Trænger dit trægulv til en kærlig hånd? Men er du i tvivl om, hvorvidt tiden er kommet til at investere tid og penge i en omgang gulvafslibning, eller om du kan nøjes med at friske dit gulv op med en ny efterbehandling?

 

Tiden sætter sine spor på ethvert trægulv, og du skal med jævne mellemrum behandle det, hvis det skal blive ved med at tage sig godt ud. Her i artiklen giver vi dig vores bud på, hvordan du vurderer, hvorvidt du skal slibe dit gulv ned eller nøjes med en mindre indgribende behandling.

Hvilken behandling har dit trægulv fået?

Har du et sæbebehandlet gulv? Eller er det olieret eller lakeret?

Hvis dit trægulv er lakeret, er der ikke noget at gøre. Så kan du ikke redde det med en ny efterbehandling, men må ty til skrappere midler.

Har du derimod et olieret eller sæbebehandlet trægulv, kan du med stor sandsynlighed give det sit gamle liv tilbage ved at behandle det på ny.

 

OBS: Du skal altid rense dit trægulv ned med trærens, inden du giver det en ny olie- eller sæbebehandling.

Er der slemme ridser eller mørke pletter i gulvet?

Du kan hverken fjerne dybe ridser eller mørke pletter i dit trægulv med en ny sæbe- eller oliebehandling.

Er dit gulv meget medtaget og slidt, er det et tegn på, at det er ved at trænge til en ny gulvafslibning. Når du har slebet dit gulv ned, er der frit valg på alle hylder i forhold til efterbehandling.

Du behøver altså ikke nødvendigvis at gå med den samme behandling – du kan sagtens gå med olie eller lak, hvis gulvet før var sæbebehandlet.

Læs mere om efterbehandling hos DBF-gulvservice.dk

OBS: Et trægulv kan kun slibes ned et begrænset antal gange, da der ryger 1-1,5 mm træ af hver gang. Overvej derfor altid, om der er andre alternativer.