Laminatgulv: Et gulv med tilpasningsevne

Laminatgulvet har vundet indpas i de danske hjem. Dette er delvist på grund af den tilpasningsevne den har til at dække de krav der er til indretning og look, samtidigt med at det er billigt.

Laminatgulve fås i et meget bredt udvalg af varianter og typer, ligesom de traditionelle gulve, hvor der findes inspiration til laminatgulvets udseende. Denne gulvtype giver dig mulighed for at vælge mellem fliser, planker, træ, osv.. Der findes en række naturtro laminatgulve.

Laminatgulvet er et slidstærkt valg – det er perfekt til rum med stor daglig slitage. Denne gulvtype er god til rum der er til udlejning eller i hjem, hvor der er børn og husdyr. Specielt i rum, såsom køkkenet, hvor der opbygger sig snavs og som ofte er fugtigt, er dette gulv optimalt. Det kræver også minimal vedligeholdelse – almindelig støvsugning og gulvvask er nok til vedligeholdelsen. Ved at anvende et lydisolerende underlag er dette også et akustisk godt valg til hjemmet.

Der er mange forskellige slags design, men en af de meste populære designmuligheder i denne gulvtype er træsorter. Afhængig af fabrikanten, kan det være svært at se hvorvidt gulvet er laminat. Du kan få dit laminatgulv i eg-, bøg- eller fyrretræ – du kan også få det i en mere uortodoks trætype, såsom akacie – også kendt som savanne-træet. Det er op til dig, hvilket design du vil vælge – der er noget for enhver smag. Er du til det nordiske design? Måske du vil have gulvet i fokus i rummet?

Står du og skal renovere din bolig og leder du efter et gulv, kan du finde laminat- og andre gulve på gulvhåndvaerk.dk. Der er et bredt udvalg og de er specialister indenfor gulvhåndværk. Laminatgulvet er et slidstærkt, billigt og elegant valg, hvor der kan stilles tunge møbler og stole på hjul – det kan klare de fleste strabadser.