En skinnende arbejdsplads øger også hjemmets standarder

Som privatperson har du næppe brug for en rengøringsvogn, men er du samtidig virksomhedsejer, er det helt sikkert aktuelt.

Det er en privatsag, om man er til dryp- eller kopsystem

Rengøringsvogne fås i mange størrelsesordener. Man kan få dem med enten dryp- eller kopsystem. Drypsystem er, når man dypper moppen i en spand fyldt med vand, hvorefter man tager den op og lader den dryppe af på en form for rist. Kopsystemet går derimod ud på, at man hælder en passende mængde vand ud på gulvet fra nogle kopper eller målebægre, hvorefter man vasker gulvet. Mange rengøringsvogne har en standardpakke med de basale rengøringsmidler, hvilken måske består af en spand, en dryprist og en redskabsholder. Hvad man ellers behøver til rengøringen, kan tilkøbes og monteres manuelt. Det er selvfølgelig varierende, hvad standardpakken består af, så det betyder en del at undersøge før køb. Man skal også tænke på, hvor mange spande eller plastbakker der for eksempel er plads til på vognen.

Specialiseret eller almen?

En affalds- og sorteringsvogn lægger sig tæt op ad rengøringsvognens funktion. På mange rengøringsvogne er endda fastsat en affaldssæk eller -spand. Affalds- og sorteringsvogne er bare kun fokuseret mod affaldsdelen, mens generelle rengøringsvogne er mere almene. De er et godt makkerpar, hvis virksomheden trænger til at få gjort rent med det helt rette udstyr fremover. Uanset om de skal bruges på et hotel eller i et supermarked, kan rengøringsvogne simpelthen ikke undværes. For at tænke på dine rengøringsansattes velbefindende, bør du også tage vognens ergonomi med i overvejelserne. Har du stadig svært ved at se, hvorfor du ikke bare kan købe den første og billigste vogn, dit blik fanger, skal du tænke på, at det altså øger din egen arbejdskvalitet at arbejde under rene forhold. Det vil gøre dig i godt humør, så du også kan sprede glæde, når du vender hjem mod familien.