Sådan skaber du et hyggeligt hjemmekontor

Det er blevet mere og mere almindeligt at arbejde hjemmefra her i Danmark. Hjemmearbejde har da også den fordel, at du sparer transporttiden til og fra kontoret. Derudover risikerer du heller ikke at smitte kollegaer, hvis du føler dig lidt sløj. Men hjemmearbejde stiller til gengæld nogle særlige krav til dig som medarbejder. Det drejer sig blandt andet om, at det kan være svært ikke at blande arbejdsliv og fritid sammen, når begge dele foregår i hjemmet. Det er vigtigt, at du holder fri, når du holder fri, og arbejder når du arbejder. Hvis disse to aspekter af tilværelsen bliver blandet sammen, risikerer du, at din produktivitet falder. Derfor får du i de følgende to afsnit af denne artikel et par tips og tricks til, hvordan du kan optimere dine arbejdsomgivelser i hjemmet og dermed blive mere produktiv i forbindelse med hjemmearbejde.

Køb nogle gode kontormøbler

Først og fremmest er det en nødvendighed, at du får lavet dig et kontor i hjemmet. Det behøver ikke nødvendigvis at være et helt rum, men et kontorhjørne i stuen er som minimum nødvendigt. Hvis du eksempelvis sidder i sofaen eller ligger i sengen og arbejder, er det lettere at blive distraheret. Investér derfor gerne i nogle gode kontormøbler – eksempelvis et hæve sænkebord og en god kontorstol.

Indret dit hjemmekontor efter din smag

Et godt hjemmekontor er dog mere end bare et bord og en stol. Hvis du kan skabe en hyggelig atmosfære i dit hjemmekontor, giver det også et skub i produktiviteten, når du skal til at i gang med en lang arbejdsdag. Hvis du derfor har nogle flotte billeder, kan du hænge dem på væggen. Sørg også gerne for, at der er rigeligt med belysning, så du ikke får ondt i øjnene på de lange arbejdsdage. Derudover kan du også investere i en duftfrisker, som også tilføjer noget positivt til atmosfæren.