Skræddersyet til indendørsbrug – Eltrucken

Skræddersyet til indendørsbrug – Eltrucken

Der findes mange forskellige varianter og typer af gaffeltrucks. Eltrucks, reachtrucks, og dieseldrevne trucks bare for at nævne nogle af dem. Og der findes ligeledes mange forskellige fabrikanter og producenter bag forskellige mærker af disse. Hvilken slags truck, man skal vælge, afhænger af den type opgave, som skal varetages og løses. Hvis man vil have en alsidig truck, skal man tage en LPG gaffeltruck. Denne er i stand til at håndtere og løse opgave både inden- og udenfor. Hvis man derimod ved, at man kun skal håndtere opgaver udenfor (i modsætning til eltruckens foretrukne arbejdsområde), kan man med fordel vælge de dieseldrevne, som er skræddersyet til det tunge og krævende udendørsarbejde. Disse besidder dog den store ulempe, at de udleder en hel del CO2. Og i en verden, der er ved at omstille sig og forberede sig på klimakrisen ved at foretage nogle store strukturelle ændringer i fødevareproduktionen, energiproduktionen og produktionen og konstruktionen af maskiner, kan man med fordel vælge en eltruck, hvis man vil være en del af den miljørigtigere og mere bæredygtige fremtid. Mange af disse eltrucks er konstrueret og skræddersyet til bl.a. indendørsarbejde. Men disse eltrucks går ikke på kompromis med kvaliteten eller løfteevnen. Eltrucks er fuldt i stand til at varetage en trucks fornemmeste opgave, der går ud på at løfte tunge ting og fragte dem rundt på et givent lager- eller varehus.

Eltrucken – fremtidens truck

At kalde eltrucken for fremtidens truck er vist ingen overdrivelse. Man skal vist være noget så bagstræberisk, hvis man ikke vil erkende, at verdenen ændrer sig og har brug for en vognpark, der bliver drevet af mere bæredygtig energi. Derfor er eltrucken særligt interessant i dette øjemed, og man får dermed muligheden for, hvis man vælger at bruge denne, at vise, at man er med på beatet, at man har forstået fremtidens behov, og at man er omstillingsparat og klar til at tage imod og gå ind i fremtiden.
Eltrucken bliver drevet af et batteri, som både sikrer eltruckens balance som modvægt og en mindre CO2-udledning, end man finder ved andre varianter af trucks, f.eks. ved den allerede nævnte dieseldrevne truck.

Forskellige varianter af eltrucks

Men der findes selvfølgeligt og ikke særligt overraskende ikke kun én slags eltruck. Disse kommer ligeledes i mange forskellige varianter. En sådan eltruck kunne f.eks. være Hysters ”4 Wheel Electric Forklift Truck Pneumatic Tyre”. Denne fine sag er i stand til at løfte fra 1500 kg til 3000 kg ad gangen. Det er en meget pålidelig maskine, der er lige til at afbenytte og ikke særlig dyr. Dens opgaveområde ligger i det lette til det moderate leje. Men inden for denne vægtklasse af ting, der skal løftes, er den meget alsidig. Ydermere er den utrolig manøvredygtig. Operatøren har, når denne betjener den, også en meget høj grad af kontrol over maskinen og ligeledes et stort synsfelt. Men hvis man altså virkelig skal løfte noget tungt, skal man have fat i nogle større maskiner, som er i stand til at varetage de større, tungere og vægtigere opgave.